Beneficiile_piscinei_1Beneficiile_piscinei_2Beneficiile_piscinei_3Beneficiile_piscinei_4

De ce o piscina?

Inotul: de la placere la sanatate

Corpul uman reactioneaza pozitiv la inot. Dincolo de placerea resimtita in contactul cu apa, efectele inotului asupra starii de sanatate, a formei fizice si mentale sunt binecunoscute si atestate prin studii in ultimele decenii. Este dovedit ca o simpla sedinta de inot reconforteaza profund si elimina anxietatea.

Astfel, in calitatea sa de a readuce relaxarea si calmul, inotul e comparabil doar cu yoga; dupa o serie de "lungimi" de bazin, asa cum o demonstreazs cercetatori de la Harvard si reviste de profil, starea de spirit ni se imbunatateste considerabil.

Avand aceleasi calitati cu exercitiile aerobice – intr-un format subacvatic, inotul contribuie totodata la arderea intensa a caloriilor.

Distractie

piscine 2Apa si distractia sunt intim legate. Piscina dumneavoastra va fi un loc in care va regasiti buna dispoziţie. Nu conteaza daca o folositi pentru jocuri acvatice, inot, odihna pe marginea ei, la soare, sau pentru o clipa de relaxare plutind pe o saltea: intotdeauna va aduce multa placere tuturor.

Relaxarea

Stim ca succesul in multe domenii depinde de modul in care ne relaxam si ne regasim creativitatea. O apa clara, stralucind limpede, readuce oricand linistea interioara si confortul. Va veti bucura de fiecare moment petrecut intr-un asemenea cadru.

Piscina: un plus de valoare imobiliara

piscine 3Valoarea oricarui imobil sau teren creste prin instalarea unei piscine, la fel ca si instalarea unui teren de tenis, a unui mini-golf sau a unei casute pentru musafiri. In plus, o piscina este adesea un argument favorabil si convingator pentru persoanele care ar dori sa cumpere o casa.

Un mod cert de insanatosire

Piscina serveste in recastigarea sanatatii. Exercitiile in apa au dat cele mai bune rezultate in tratarea persoanelor care sufera de artrita, fapt confirmat de studii medicale. Durerile de spate, durerile cervicale, migrenele pot fi semnificativ atenuate sau pot disparea dupa sedinte regulate de inot.

De asemenea, inotul contribuie la tonifierea muschilor motori, la buna activitate a inimii, la o mai buna circulatie sangvina si nu in ultimul rand la imbunatatirea respiratiei prin dezvoltarea capacitatii pulmonare.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Telefon gratuit din reteaua ROMTELECOM
INFO CONSUMATOR 0800.080.999
www.anpc.gov.ro
Piscine DWZodiac piscine